Fen-Edebiyat FakültesiFizik

Fizik

Fakültemiz mezunları için öğretmenlik yolu yeniden açıldı.

YÖK, Genel Kurulda, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devam etmesine karar verildiğini bildirdi.

2013 yılının 4. toplantısını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında yapan Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısı sonunda yapılan yazılı açıklamada, MEB Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmen atamalarına esas oluşturan alanlara ilişkin, "MEB'e Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programlarına İlişkin Çizelge"de yer alan programlara mahsus olmak üzere, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devamına karar verildiği bildirildi.

Alınan karar ile Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının pedagojik formasyon alarak öğretmen olmalarının yolu yeniden açılmış oldu.

Bilgilerinize sunulur.

Bu sayfa tarafından en son 24.04.2013 11:30:28 tarihinde güncellenmiştir.