Fen-Edebiyat FakültesiFizik

Fizik

İş İmkanı-IRADETS İnovatif Radyason Dedektörleri Ltd. Şti.

Teknopark İstanbul içersinde faaliyete geçen IRADETS İnovatif Radyason Dedektörleri Ltd. Şti.  (www.iradets.com) uzay radyasyonu çalışmaları ve inovatif radyasyon dedektörleri Ar-Ge ana başlıkları altında çalışmalarını yürütmektedir.

IRADETS şirketinin kurucuları, çalışanları ve danışmanları astroparçacık fiziği, nükleer fizik ve uygulamaları, yüksek enerji fiziği alanlarında gerek ulusal gerekse uluslararası bir çok bilimsel projede aktif görevler üstlenmiş akademisyen, araştırmacı ve mühendislerden oluşmaktadır.

Ar-Ge çalışmalarımız ve temsilciliğini yaptığımız, sektöründe uluslararası alanda isim yapmış firmalarla olan işbirliklerimiz sayesinde akademi ve özel sektörün buluştuğu, farklı alanlardaki bilgi ve ürünlerin birlikteliğiyle üretilen sinerji ile IRADETS'te ülkemizin yüksek teknoloji ürünleri üretebilmesine en geniş şekilde altyapı ve hizmet vermeyi amaçlıyoruz.

Bu bağlamda fakültelerinizdeki bölümlerden yetişen ve özel sektöre ilgi duyan, ailemize katılıp koyduğumuz ortak hedeflere beraber yürüyeceğimiz kişilerle çalışmak istemekteyiz. Aşağıdaki gibi farklı biçimlerde olabilecek bu buluşmayı sağlama konusunda bizlere yardımcı olmanızdan büyük sevinç duyarız.

Saygılarımla

K. Fehmi Doğan

Genel Müdür

Not: Bu ilanı üniversitenizin öğrencilerinin görebileceği duyuru panolarına, web sayfalarına koyabilirseniz çok seviniriz.

İş Olanakları:

Elektronik mühendisi, makine veya bilgisayar mühendisleri ya da deneysel (nükleer, yüksek enerji veya katı hal) fizikçi iseniz  ve zorlu ama ilgi çekici, bilimsel/teknik olarak en son bilgilerle donamış aktif bir ortamda çalışmak istiyorsanız, özgeçmişinizi curricula@iradets.com adresine gönderin.

Adaylarda Aranan Özellikler:

Fizikçi:

Parçacık fiziği ve tercihen yüksek enerji fiziğinde dedektörler konusunda ders almış ve başarılı olmuş olmak.  İyi derecede İngilizce (yazma ve konuşma) biliyor olmak.

C++, Python gibi Nesne Yönelimli Programlama Dillerinde yetkin olmak, Geant4 simülasyon paketini tasarımcı ya da kullanıcı olarak iyi derecede kullanabilir olmak.

MATHLAB, ROOT gibi veri analizi yazılımlarını kullanabilir olmak, LabVIEW gibi ölçüm ve kontrol sistemleri için geliştirilen yazılımları kullanabilir olmak.

Elektronik Mühendisi:

FPGA Elektroniği Hakkında Bilgili Olmak, VHDL, dijital elektronik ve C/C++ programlama dillerinde yeterli düzeyde bilgi sahibi olmak. İyi derecede İngilizce (yazma ve konuşma) biliyor olmak.

Bilgisayar Mühendisi:

Nesne Yönelimli Programlar üzerinde iyi derecede bilgi sahibi olmak. Java, .NET (C# ve Visual Basic) ve Visual C/C++ gibi çok bilinen programlama dilleri için API uygulamarı yazabilen ve geliştirebilen bilgi düzeyine sahip olmak. Linux, Mac OS, Windows, iOS ve Android sistemleri için uygulama geliştirebilecek düzeyde bu işletim sistemleri üzerinde bilgi sahibi olmak.

İyi derecede İngilizce (yazma ve konuşma) biliyor olmak.

Bilgisayar mühendisi adaylar özellikle CAEN-RFID ürünleri için sağlanan ve Java, .NET (C# ve Visual Basic) ve Visual C/C++ gibi çok bilinen programlama dilleri için API içeren Yazılım Geliştirme Kiti (SDK-Software Development Kit) aynı API üzerine geliştirilen demo uygulamasını (EasyController) temel alıp müşteri odaklı yazılımlar yapması beklenmektedir.

Tez Olanakları:

IRADETS Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora için aşağıdaki araştırma konuları üzerine tez olanakları sunmaktadır:

• Uzay radyasyon ortamı simülasyonları ve analizleri

• Yenilikçi radyasyon dedektörleri araştırma ve geliştirme

• Parçacık detektörleri için veri toplama sistemi geliştirme

• SolidEdge / CAD tabanlı mikromekanik proje geliştirme ve montaj

• LabView tabanlı uygulamalar geliştirme

Eğer bu konular üzerinde yürütülen projeler kapsamında tez çalışması yapmak istitorsanız  özgeçmişinizi curricula@iradets.com adresine gönderin.

Staj Olanakları:

Eğer IRADETS faaliyetlerinden bazılarında  kısa süreli (en fazla üç ay) staj yapmak için için ilgileniyorsanız için özgeçmişinizi curricula@iradets.com adresine gönderin.

Bu sayfa tarafından en son 28.10.2013 10:13:28 tarihinde güncellenmiştir.